01 Haziran 2017, Perşembe
2308

Röportajlarımızdan ilki, geçen ay düzenlediğimiz Almanya gezi programını gerçekleştiren ITFTUR’dan Adnan Altınışık ile.

Adnan Bey merhaba. Sohbete, kendinizden ve firmanızdan bahsederek başlamak ister misiniz?

  • Merhaba. Ben, Adnan Altınışık. Turizm sektörüne üniversite yıllarımda Etap İstanbul Hotel’de kasiyer olarak başladıktan sonra, turist rehberi olarak devam ettim. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunu olmam sebebiyle turist rehberliği kokartımı ilk olarak İspanyolca’dan 1988 yılında aldım. Daha sonra Japonca ve Portekizce dillerini de ekleterek 2014 yılına kadar aktif olarak turist rehberiliği de yaptım. Son konjonktürel gelişmelerden sonra rehberlikten daha çok acentemize vakit ayırmaya başladım.
  • 2009 yılında İstanbul’da kurulan ITFTUR, Türsab A Grubu Belgesine sahiptir. ITFTUR, turizmin Business Travel dalında uzmanlaşmıştır. Yurt dışı ve yurt içi iş seyahatleri ile ticari fuarlara yönelik seyahat paket programları hazırlamaktayız. Tabi ki yur tiçi ve yurt dışına seyahat eden çeşitli kurum ve kuruluşların kapalı grupları için; iş seyahatinin yanı sıra isteğe özel gezi programları, bayi toplantıları, lansman toplantıları, genel kurul toplantıları ve kongreler de organize ediyoruz.
  • Hannover Messe Türkiye Fuarcılık A.Ş’nin resmi seyahat acentesiyiz. Bunların yanı sıra şirketlere yönelik özel seyahat acenteliği ve uçak bileti vs. hizmetlerimiz de bulunmaktadır.


Sektörünüzün güncel durumu, bugüne nasıl geldiği ve sorunları hakkındaki görüşlerinizi merak ediyoruz.

  • Turizm bu günlerde sıkıntılı dönemler geçiriyor. Tabi bunda içinde bulunduğumuz ekonomik koşulların etkisi büyük. Biz turizmin iş seyahatleri kısmında faaliyet göstermemizden dolayı, özellikle seyahat eden firma elemanlarının sayısının azalması veya iş seyahatlerinin iptal edilmesi, iş seyahatlerine eskisinden daha az bütçe ayrılması, bayi ve lansman toplantılarında da kısıntıya gidilmesi veya iptal edilmesi gibi birtakım zorluklara şahit oluyoruz. Amacımız; ekonomik sıkıntıların aşıldığı, birlikte çalıştığımız firmalara iş hacmimizi artırarak hizmet vermeye devam ettiğimiz günleri yakalamak.


Acentenizin yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladığı bir proje veya yatırım var ise eğer, bunun hakkında bilgi alabilir miyiz?

  • Yapmayı istediğimiz projelerden biri, dünya ülkeleri ile ticari firmalarımızın iş hacmini geliştirmek amacı ile mini workshop’lar organize etmek. Buna, iş dünyası ile ilişkilerimizin güçlü olduğu Senegal ve Batı Afrika ülkeleri ile iş hacmini arttırmayı amaçlayarak başlangıç yapmak istiyoruz. Senegal’in başkenti Dakar’da ikili iş görüşmeleri organizasyonu yapmak için - buna bir nevi mini fuar da denebilir - 3 yıldan beri çalışıyoruz.


MİSAD ile tanışmanız nasıl oldu? Dernek ve faaliyetleri hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

  • Yaklaşık 3 yıl önceki Almanya gezi programını gerçekleştirdik. Bu tarihten itibaren de çalışmalarımız artarak devam etti. Temennimiz birlikte yaptığımız iş birliğinin gelişerek sürmesidir. Oldukça aktif bir sektörel dernek olduğunu gözlemliyoruz. Isıl işlem sektörü ile ilgili yeni teknolojileri yoğun şekilde, yakından takip ettiklerini fark ediyoruz. Her sektör içinde bu gibi öne çıkan ve birleştirici rol oynayan derneklere ihtiyaç duyulur. MİSAD, gördüğümüz kadarıyla bu rolü üstlenmiş.


Adnan Bey teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

  • Bizlere bu röportaj imkanını verdiği için MİSAD’a teşekkür ederiz.

Diğer Röportajlar

Korkmaz Çelik - Murat İnan

1953 yılından beri kalıpçılık sektörünün gelişmesi için takım - kalıp çeliği ve ...

Tamçelik Isıl İşlem - Ahen Aydın

Tamçelik Isıl İşlem’den ikinci sohbetimiz Ahen Aydın’la gerçekleşiyor. PVA Te...

Er & Mir Tekstil ve Makina - Ersin Korkmaz

40 yılın üzerinde sektör deneyimine sahip Tekstil birimi şehir merkezinde, Makin...

Petrofer Endüstriyel Yağlar ve Kimyasallar - Erkin Biyan

İzmir’deki üretim tesislerinde, uluslararası standartlar güvencesinde, ISO 9001 ...

Alpha Isıl İşlem - Serhan Alper

Isıl işlem fırınları imalatı ve ısıl işlem fason hizmeti vermek amacıyla 1998’de...

Batı Isıl İşlem - Ömer Kınalı

Batı Isıl İşlem’den Ömer Kınalı’nın Gezi ve sektör hakkındaki izlenimlerini öğre...

Sistem Teknik Endüstriyel Fırınlar - Andaç Güzel

40 yıldır her türlü sanayi fırınını üretebilen, müşterilerinin özel isteklerine ...

Berdan Civata & Somun - Erkan Latifoğlu

1979 yılında yurt içi ve dışında firmaların standart ve özel cıvata, somun, sapl...

Tamçelik Isıl İşlem Merkezi - Utku İnan

1983’te İstanbul'da Anadolu yakasının ilk ısıl işlem tesisi olarak tuz banyoları...

Batı Isıl İşlem - İlker Seymen

1990 yılında İzmir merkezli olarak kurulan ve 2002 yılında İzmir Kemalpaşa'da fa...