23 Mart 2016, Çarşamba
297

MISAD üyelerinin “29. Grup Metal İşleme, Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayii Meslek Komitesi” bünyesinde yoğun katılım gösterdiği toplantıda, İstanbul Sanayi Odası’na Isıl İşlem Sektörü ile alakalı gelişmeler, talepler ve beklentiler iletildi.

İSO yetkililerinin yaptığı sunumlarıyla başlayan toplantıda MISAD üyelerine İstanbul Sanayi Odası’nın hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi, sektörün sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

İSO yetkililerince yapılan sunumlarda;  genel bilgiler, projeler, hazırlanan raporlar, üyelik hizmetleri, üyelerin sektörlere göre dağılımı, kapasite raporları, teşvik belgeleri, teşvik sistemi, ekspertiz raporları, ekspertiz raporu hizmet süreçleri, teşvik masası, üyelik aidatları, çevre ihtisas kurulu, enerji ihtisas kurulu, enerji verimliliği ödülleri, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi, dış ticaret eğitimleri, dış ticaret okulu, UR-GE projeleri, uluslararası temaslar ve ikili görüşmeler ile uluslararası işbirlikleri hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu.

İSO hizmetleri ve faaliyetleri hakkında yapılan sunumların ardından MISAD Başkan Yardımcısı Utku İnan tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, ısıl işlemin ne olduğu, nerelerde kullanıldığı, rekabetin adil bir çizgiye çekilmesi ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi konularının derneğin amaçları arasında yer aldığı ifade edildi.

NACE kodlarının sadeleştirilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı, fazla mesai yönetmeliği, ısıl işlemin teşvik kapsamına alınması ve ısıl işlem ekipmanlarının amortisman süreleri ile ilgili İSO ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantının sonunda, sektörün tehlike sınıflaması, yaşanan kirli enerji problemi, atıkların yasal bertarafında yaşanan sorunlar ile “Isıl İşlem” sektörünün diğer sektörler gibi ayrı bir kategoride değerlendirilmesi başlıklarında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. 

Diğer Genel Haberler

MISAD Bursa Ziyaretinde!

MISAD, Bursa Mimar Sinan Meslek Lisesi'nde ısıl işlem dersi alan 11 ve 12. sınıf...

Karabük Demir-Çelik Sempozyumundayız

Çelik Endüstrisi ve İnovasyon Konferansı

Ekonomi Bakanlığı Ziyareti

İstanbul Sanayi Odasında Isıl İşlem Sektör Konuları Tartışılırken

Gösterilen Yakın İlgi Ve Misafirperverlik İçin Teşekkür Ederiz

Petrofer - İzmir...

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları karara bağladı.

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları kar...

Türkiye İstatistik Kurumu nda düzenlemiş olduğumuz toplantı oldukça verimlimli geçti.

Nace kodumuz ile ilgili Ankara'da Türkiye İstatistik Kurumu'...

Maliye bakanlığında problemlerimizi anlatırken

Mustafa V. Koç a Allah tan rahmet, değerli ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileriz

Türk ekonomisinin gelişmesi için büyük gayret gösteren, iş d...