13 Temmuz 2016, Çarşamba
368

‘5. Isıl İşlem Sempozyumu’nda ziyaret ettiğimiz firmalardan biri de derneğimizin bir üyesi olan LİNDE GAZ idi. Yapmış olduğumuz ziyarette Linde İş Geliştirme Mühendisi Yiğit Kurttepe ile kısa bir röportaj yaptık…

MISAD: Linde’yi tanıyabilir miyiz?

Linde İş Geliştirme Mühendisi Yiğit Kurttepe: 1879’ yılında kurulan Alman Linde Group 18 milyar Avro’yu aşkın satış hacmi, 100 ülkede faaliyetleri ve 65 bin çalışanı ile dünyanın önde gelen endüstriyel gaz ve mühendislik firmasıdır.

Linde 2006’da Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların en büyük karbondioksit üreticisi Karbogaz’ın bütün hisselerine sahip oldu.Bu hamleyi takiben 2007 yılıunda Koç ve BOC iştiraki Birleşik Oksijen Sanayi fimasınıda bünyesine katarak yoluna devam etti. Daha sonra ise 120 yıllık geçmişi olan İngiliz BOC şirketini satın aldı. Böylelikle, The Linde Group, sınai gazlar alanında dünya lideri haline geldi.

 

LİNDE GAZ, demir-çelikten sağlığa, ilaçtan gıdaya, tekstilden kimyaya, her alanda ihtiyaç duyulan gazları tedarik etmektedir.

 

LİNDE, çeşitli ülkelerde geliştirilen gaz uygulama teknolojilerini, yerel şartlara adapte ederek, ülkemiz endüstrisine hizmeti temel amaç edinmiştir. Tüm sektörlerde, birçoğu patentli olan çok sayıda gaz uygulamaları geliştirmiştir.

Bugün, kendi alanında Türkiye'nin lideri konumunda bulunan LINDE GAZ A.Ş, gaz ve gaz ekipmanları olarak 50'nin üzerinde ürün üretmektedir.

 

MISAD: Isıl İşlem Sempozyumu’nun katılımcı firmalarından bir olarak sempozyum hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Linde İş Geliştirme Mühendisi Yiğit Kurttepeli: Sempozyum bizim açımızdan olumlu geçiyor. Hedef kitleyle birebir buluşma açısından oldukça önemli bir sempozyum. Bu yıl çok daha iyi olmuş. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olmasını umuyoruz.

 

MISAD: MISAD hakkında ne düşünüyorsunuz?

Linde İş Geliştirme Mühendisi Yiğit Kurttepeli: Bildiğiniz gibi MISAD üyesi bir firmayız. MISAD güzel işler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde genel kurul toplantısı yapıldı. Yeni yönetim belirlendi. Arkadaşları tebrik ediyorum. Birçoğu bir önceki yönetimden olan arkadaşlar. Güzel çalışmalara imza attılar, bundan sonra da çok daha başarılı projelere imza atacaklarını düşünüyorum. MİSAD’ın özellikle Isıl İşlem endüstrisine katkısının çok büyük olacağını düşünüyoruz ve destekliyoruz.

Diğer Genel Haberler

MISAD Bursa Ziyaretinde!

MISAD, Bursa Mimar Sinan Meslek Lisesi'nde ısıl işlem dersi alan 11 ve 12. sınıf...

Karabük Demir-Çelik Sempozyumundayız

Çelik Endüstrisi ve İnovasyon Konferansı

Ekonomi Bakanlığı Ziyareti

İstanbul Sanayi Odasında Isıl İşlem Sektör Konuları Tartışılırken

Gösterilen Yakın İlgi Ve Misafirperverlik İçin Teşekkür Ederiz

Petrofer - İzmir...

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları karara bağladı.

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları kar...

Türkiye İstatistik Kurumu nda düzenlemiş olduğumuz toplantı oldukça verimlimli geçti.

Nace kodumuz ile ilgili Ankara'da Türkiye İstatistik Kurumu'...

Maliye bakanlığında problemlerimizi anlatırken

Mustafa V. Koç a Allah tan rahmet, değerli ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileriz

Türk ekonomisinin gelişmesi için büyük gayret gösteren, iş d...