22 Haziran 2016, Çarşamba
578

‘5. Isıl İşlem Sempozyumu’nda, sempozyumun düzenleyicisi olan TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası’nın Genel Sekreteri A. İrfan Türkkolu ile bir araya geldik. 

TMMOB’un Genel Sekreteri Sayın A. İrfan Türkkolu ile TMMOB, Isıl İşlem Sempozyumu ve MISAD üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 

MISAD:TMMOB Metalurji Ve Malzeme Mühendisleri Odası’nı tanıyabilir miyiz?

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Genel Sekreteri A. İrfan Türkkolu: TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, 1954 yılında kurulmuş olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı olarak ilgili yasa hükümlerine uygun şekilde 1970 yılında kurulmuş bir meslek kuruluşudur.

Bilindiği üzere TMMOB ve Meslek Odaları anayasanın 135. maddesinde dayanak bulan  66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, tüm yurtta 485.000 mühendis, mimar, şehir plancısı üyesi bulunan ve içinde 70 meslek disiplininin yer aldığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB)  24 Oda'sından biridir. Halen, 4.700 üyesi, İstanbul'da bir şubesi, 4 İl temsilciliği ve tüm yurtta yaklaşık 30 işyeri temsilciliği vardır.

Odamız  yurt içinde ve dışında, metalurji, metalurji ve malzeme, malzeme bilimi ve seramik mühendisliği  ki artık seramik mühendisliği bölümü kalmadı öğretimi yapan bölümlerden mezun olan mühendislerin üye oldukları bir kuruluştur.

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası; dergi, bülten yayınlamakta, mesleki gelişim kursları, seminer, sempozyum, panel, forum, kongre, sergi gibi etkinlikler organize etmektedir. Yasanın kendine verdiği hak doğrultusunda meslek alanının ve meslektaşlarının denetimi ve gelişimine destek olmaktadır.

Odamız, yaptığı etkinlikler ile ilgili sektörleri ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, bu sektörlerde faaliyet gösteren üreticileri, pazarlamacıları, kullanıcıları ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını, sektör ile ilgili uygulamaları, yenilikleri, sorunları ve çözümleri tartışmalarını sağlayan platformlar oluşturmaktadır.

MISAD:Bu yıl 5’incisi düzenlenen Isıl İşlem Sempozyumu ile ilgili gelecek planlarınızdan söz eder misiniz?

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Genel Sekreteri A. İrfan Türkkolu: Bu yıl 5’incisini düzenlemiş olduğumuz Isıl İşlem Sempozyumu’na olan ilgi, her yıl düzenli olarak artış göstermektedir.

Bu yıl katılım geçmiş yıllara göre daha fazla oldu. Bu sempozyum önümüzdeki yıllarda daha geniş-büyük bir alanda yapılabilir.

MISAD:MISAD hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Genel Sekreteri A. İrfan Türkkolu: MISAD Isıl İşlemcileri bir araya getirmesi açısından önemli bir oluşumdur. Henüz yeni olmasına rağmen çok iyi yol aldılar. Çok daha iyi çalışmalar yapacaklarına inanıyorum.

Diğer Genel Haberler

MISAD Bursa Ziyaretinde!

MISAD, Bursa Mimar Sinan Meslek Lisesi'nde ısıl işlem dersi alan 11 ve 12. sınıf...

Karabük Demir-Çelik Sempozyumundayız

Çelik Endüstrisi ve İnovasyon Konferansı

Ekonomi Bakanlığı Ziyareti

İstanbul Sanayi Odasında Isıl İşlem Sektör Konuları Tartışılırken

Gösterilen Yakın İlgi Ve Misafirperverlik İçin Teşekkür Ederiz

Petrofer - İzmir...

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları karara bağladı.

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları kar...

Türkiye İstatistik Kurumu nda düzenlemiş olduğumuz toplantı oldukça verimlimli geçti.

Nace kodumuz ile ilgili Ankara'da Türkiye İstatistik Kurumu'...

Maliye bakanlığında problemlerimizi anlatırken

Mustafa V. Koç a Allah tan rahmet, değerli ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileriz

Türk ekonomisinin gelişmesi için büyük gayret gösteren, iş d...