23 Eylül 2021, Perşembe
1039

Pandemide ertelenen genel kurul gerçekleştirildi.
 
Uzun zamandır pandemi nedeni ile gerçekleştirilemeyen METAL ISIL İŞLEM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ genel kurulu 21 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi.
 
Double Tree by Hilton Avcılar otelinde sabah başlayan kahvaltının ardından toplantıya geçildi. Denetim ve yönetim kurulu ibrası gerçekleştirildikten sonra yapılan oylama ile bir önceki yönetim kurulu ile devam edilme kararı alındı.
 
Genel kurul sektörün uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmesini de sağlamış oldu. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı genel kurula İstanbul harici diğer şehirdeki üyelerin de katılımı gerçekleşti. Divan başkanı Hasan Çep sektörde uzun zaman yer alan eski üyelere söz vererek onların beklenti ve temennilerini aldı. Toplantıda İstanbul merkezli olan derneğin bundan sonra belirlenen il temsilcilikleri ile de tüm şehirlede daha aktif olacağı kararı alındı.
 
Dernek başkan yardımcısı Sabahattin Özen'in sunduğu faliyet raporu ise dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminde görüşmelerin yapılamadığı süreçte dahi 50'nin üzerinde gerçekleştirilen faliyetlerde eğitim konusu oldukça dikkat çekti. Özellikle meslek liselerinde mesleki eğitimlerin sağlanması adına pek çok icrata imza atan dernek yönetimi özellikle online eğitimlerle dernek üyelerinin sektörel gelişmelerine oldukça katkı sağlandığı gözlemlendi.
 
Başarılı geçen eski dönemin ardından tekrar yeni dönemde faliyetlerin hız kesmenden daha da artacağını belirten dernek başkanı Koray Yavuz, yakında planladıkları yeni çalışmaların duyurusunu yapacağını dile getirdi.
 
Sektör tanım kitabının yenilenmesi hazırlıklarının devam ettiği ve NACE kodu ile alakalı çalışmaların tekrar ele alınacağını dile getiren Yılmaz Türe gelişmelerin sosyal medya ve web sitemizden takip edilebileceğini söyledi.
 
Ayrıca yeni dönemde aktif çalışan komitelerin oluşturulacağını belirten Melih Yüksel ve Hasan Yücel Yılmaz bunun için yedek yönetim kurulu üyelerinin başı çekeceğini ve yeni yedek genç ve dinamik üyelerle komitelerin derneğe çok fazla fayda sağlayacağını belirttiler.
 
Derneğin mali yapısına değinen Murat Çelik ise dernek gelirinin sadece aidatlarla sağlandığını, mali açıdan derneğin güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve düzenli aidat ödemelerini yapan tüm üyelere teşekkür ettiğini belirtti.  
 
Rahmetli yönetim kurulu üyemiz Abdullah Akalın'ın anısınıda yaşatılan genel kurulda Abdullah beyin oğlu İhsan Akalın'na verilen plaket ve yapılan konuşmalar oldukça duygusal anlar yaşattı. Ayrıca yine büyük sektör kaybı Ege Çelik firma sahibi Ünal Bükrek' de anıldı. Başkan Koray Yavuz geçen dönemde iki büyük ısıl işlem kaanat önderini kaybetmenin derneği ve sektörü derinden yaraladığını yerlerinin dolduralamayacağını belirtti.
 
Programın sonunda ise Hasan Çep'in misafirperverliğinde teknik gezi ile Teknovak firması ziyaret edildi ve yeni teknolojileri inceleme şansı bulundu.
 
 
Toplantıya katılan Tüm asil ve yedek yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz.
Yönetim Kurulu (Asıl)
1- Atilla Koçak
2- Hasan Yücel Yılmaz
3- Koray Yavuz
4- Melih Yüksel
5- Murat Çelik
6- Sabahattin Özen
7- Yılmaz Türe

Yönetim Kurulu (Yedek)
1- Burcu Çoğal
2- Abdulvahap Doğan
3- İhsan Akalın
4- Ergin Akyüz
5- Çetin Güler
6- Cihan Balaban
7- Ümit Karagülle

Diğer Genel Haberler

MISAD Bursa Ziyaretinde!

MISAD, Bursa Mimar Sinan Meslek Lisesi'nde ısıl işlem dersi alan 11 ve 12. sınıf...

Karabük Demir-Çelik Sempozyumundayız

Çelik Endüstrisi ve İnovasyon Konferansı

Ekonomi Bakanlığı Ziyareti

İstanbul Sanayi Odasında Isıl İşlem Sektör Konuları Tartışılırken

Gösterilen Yakın İlgi Ve Misafirperverlik İçin Teşekkür Ederiz

Petrofer - İzmir...

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları karara bağladı.

MISAD aylık olağan toplantısını yaparak çeşitli konuları kar...

Türkiye İstatistik Kurumu nda düzenlemiş olduğumuz toplantı oldukça verimlimli geçti.

Nace kodumuz ile ilgili Ankara'da Türkiye İstatistik Kurumu'...

Maliye bakanlığında problemlerimizi anlatırken

Mustafa V. Koç a Allah tan rahmet, değerli ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileriz

Türk ekonomisinin gelişmesi için büyük gayret gösteren, iş d...